Mina bilar:    *** Manta-nyheter***  


Mantan SÅLD !   29/8-2014

Senaste uppdatering 2012-04-28:

Mantan besiktad med blankt papper. Har ej hänt nåt mer i vinter än att den fått en elektrisk kylarfläkt.
Fungerar i övrigt  klockrent som vanligt. Bara att tuta och köra.


2011-04-22
Länge sen det var nån uppdatering här men nu kommer iaf lite livstecken från norr igen...
Vår i luften i Luleå och nu är Mantan i drift igen. Ingen besiktning detta år, så efter lite åtdragning av nån slangklämma på bränsleledningar var det bara att gasa på. Inget större har hänt i vinter. Har monterat in en sprillans ny kylare samt "spärrat" den sk viscofläkten som inte fungerat så bra. Nu verkar kylningen fungera bra .
Alltid lika kul att ta fram Mantan. "Bäst i Klassen" på 70-talet känns fortfarande efter 36år på nacken rapp och smidig att köra.

Mantan äntligen med på garageuppfarten igen  :-)
2010-04-25   Några nya bilder på den uppgraderade Manta  inredningen. Har monterat in stolar från en Vectra 2000 samt klätt om baksäte och dörrsidor för att matcha dom nya stolarna. Notera även träinläggen på dörrsidor, också från Vectra 2000. Med lite modifiering gick även hatthyllan med integrerade högtalare att använda.

 
 Bahsäte                                                                                   Framsäte
 
 
Dörrsida                                                                                   Framsäte


N
ya  Mantainredningen .  (ser att kickpanelerna fram också måste kläs om till svart...)
2010-04-12
 Äntligen en liten uppdatering på denna sida. Har inte lagt av om ni trott det...
Mantan har fått sig en liten vårservice och är nu klar för sommarens äventyr. Fick faktiskt kosta på den en första reparation på sex år i min tjänst. Ett nytt blinkrelä á 62kr från Norra Kust hyllan, sen bar det av till Bilprovningen med ett brett leende på läpparna. Blankt papper som vanligt, så nu är den körklar till våren 2012.


Kommer faktiskt en ny uppdatering inom kort, då  jag pysslat lite med inredningen. Nya bekväma stolar och små detaljer  från en Vectra 2000, samt att jag klätt om dörrsidor för att matcha stolarna.  KOMMER SNART.

2009-12-24
Mantan har fått ett nytt vinteride. Står nu och glänser i min nya firma lokal. Har inte hänt spec mycket sen sist. Vinyltaket är på och endast lite småjobb med inredningen är planerat innan nästa sommar då den ska vara i trafik igen. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR på er alla.


 

2009-08-08
Här kommer några bilder på lite garageaktivitet i Antnäs.  Rekorden är ju såld så kanske får jag  lite  mer tid för  Mantan nu. Vinyltaket är nu i alla fall monterat, nya gummilister också, så nu ska den klara lite regn.
Har ju redan hunnit bli augusti...så det blir nog inget körande  med Mantan i sommar. Fortsätter med lite småpyssel / förbättrigar med inredning mm.

 
Vinyltaket passas in/centreras . Man limmar en sida åt gången. Ytterkanterna sist.
       

 
Limmas ordentligt runt rutramen samt sidorna. Överflödigt matrial kapas bort

 
Bakrutan monterad med ny gummilist samt ny kromlist.  NYTT och fräsht vinyltak/gummilister/kromlister KLART!2009-06-05 Inte mycket som hänt med Mantan i vinter/vår. Tiden har tyvärr inte räckt till. Rosten kring rutramen är fixad och omlackerad. Nya vinyltaket ligger på, men bör ju även limmas fast...
Vi får se, ev får Mantan stå i garaget  i sommar.
 
Rosten i rutramen är fixad och taket klart för att limmas.2008-12-17  Rutor och vinyltak är demonterade. Har fått hem nya gummilister samt kromliste till fram/bakruta
(från NORRA KUST,såklart) så nu ska det väl bli slut på  vattenläckage varje gång det regnar. Behöver svetsas lite rost i ett hörn i främre rutramen där listen varit otät. Vinyltak ska beställas från en sadelmakare, skickar in en måttritning och får den  hopsydd och grovskuren .


2008-09-11
 Denna vinter är det Mantans tur att få mysa i garaget. 
 Hänger en liten "att göra lista" på sidorutan. Fylls på med lite småpyssel efterhand.Överst på(önske) -listan står redan ett nytt vinyltak.


2007-12-02  Vinteride. Har inte blivit så många mil i Mantan i sommar men den har i alla fall fungerat helt felfritt. Är ju en rolig liten bil att köra med sin 2.2E motor och automatlåda. Hade tänkt pyssla med den i vinter men Rekord P1an står fortfarande och myser i garaget.... Så det blir en vinter till ute i kylan för den.2007-05-11   Besiktade Mantan idag. Felfri förutom en baklampa som ej behagade att lysa. Lyste igår och lyste när jag kom hem igen men inte under besiktningen....hehe . Är i allafall besiktad och klar till maj 2009 nu.


2007-04-15 Har nu startat upp Mantan igen. Startade direkt och går perfekt (som vanligt). Har gjort en liten service med ny olja och filter samt en ordentlig tvätt/vaxning.
Finns en del småsaker som skulle behöva fixas. Nya gummilister till vindruta/bakruta samt även nya kromlister till dessa då dom börjar se lite fula ut. Får beställas från Tyskland , men blir kanske ett projekt för nästa vinter. Har även ett par Vectra "recaro" stolar som ska in i Mantan så småningom. Blir lite omklädningsjobb där också, perfekt vintersyssla.