Lasses GM sida

Polarrallyt 2008 , Luleå

I slutet av juni arrangerades  Polarrallyt , ett stort veteranrally med ca 170 deltagande ekipage från flera länder, bla från Sverige,Norge,Finland men även nåt ekipage ända från Tyskland.
Veteranrally är ju ingen hastighetstävling utan mer som en trevlig bilutflykt/orientering med kontrollstationer med diverse kluriga frågor/uppgifter.
Jag fick äran att deltaga med team Mattias Wallström
Gediget bil/teknikkunnande i både fram och baksätet :-)  samt en spinnande Hemi V8 under huven på Mattias Chrysler New Yorker 1956 -  Vi var ganska säkra  redan på startlinjen.
Publiken vid starten  jublade - när ett par herrar klev ur baksätet (för att Chryslerns avgassystem ej skulle bli kvar på startpodiet :-)
Väl på väg så löste vi sen  kontrollstationer på löpande band. Att Mattias vet hur en Rekord C ser ut visste vi men  när den är täckt med en pressenning är det ju lite svårare. Han  trevade efter dörrhandtaget och fastslog. Rekord C.
Att nåt som såg ut som en vedeldad siburator var en tidig motorvärmare var ju inte heller nån större nöt för detta team. När det sen kommer frågor som "vilka bilmärken ingick i GM koncernen 1967" så var ju saken klar (se denna sidas titel)
Vi cruisade mot mål som segrare i herrklassen samt även..........

                               TOTALSEGER i POLARRALLY 2008                       Segrare i herrklassen samt   TOTALSEGER i Polarrallyt 2008
"Rallymästarteam"     Lasse - Peter - Mattias - Henrik     -      Chrysler New Yorker 1956

                    Mattias och Peter med trofeer , vid den snygga vinnar-Chryslern.Deltog gjorde även Peters fru Lotta, med sin vackra Pontiac 1955. Med en dambesättning som denna kunde det naturligtvis bara sluta på ett sätt.    SEGER i DAMKLASSEN                              "Rallymästarinnor" i en Pontiac Star Chief 1955